Een dartbord toevoegen in uw speelkamer

Het toevoegen van een dartbord aan uw speelkamer creëert meer dan alleen een gezellige kroegachtige sfeer. Een dartbord brengt de competitieve geest van zelfs de beste vrienden naar boven. Er is gewoon iets spannends aan het staan met een drankje in de ene hand en een scherp voorwerp in de andere opgesloten in een vriendschappelijke competitie. Het is een vonk van energie om het feest op gang te brengen.

Zijn dartborden veilig?

Als u een speelkamer aan het inrichten bent voor gebruik door uw hele gezin, bent u misschien bezorgd over de veiligheid en aarzelt u om een dartbord toe te voegen. Dit is een begrijpelijke zorg voor gezinnen. Dartborden zijn niet ontworpen met het oog op kinderen. Met eenvoudige voorzorgsmaatregelen is een dartbord echter geschikt voor elke speelkamer.

Een dartbord kan veilig worden ingekapseld in een kast. Deze kast verbergt het dartbord wanneer het niet in gebruik is en biedt ook bescherming aan de muur achter het bord zelf. Zelfs zonder een kast is het een goed idee om een dartbord op een muurbeschermer te monteren om de omliggende muurruimte te beschermen tegen misthrows. De darts zelf moeten altijd worden opgeborgen op een veilige plaats uit de buurt van kinderen wanneer ze niet in gebruik zijn.

Wat zijn de ruimtevereisten voor een dartbord?

Vergeleken met andere speelkamer activiteiten, vereist een spelletje darts een kleine hoeveelheid ruimte. Het bord zelf wordt aan de muur bevestigd en de spelers gooien de darts van achter de teenlijn. De teen lijn kan een eenvoudige vlakke markering op de vloer zijn, maar meestal is het een 1 ½ "verhoogde bar van ongeveer twee meter lang.

De teenlijn moet 7' 9 ½" van het dartbord zelf zijn. Het is onjuist om vanaf de muur te meten. Het bord hangt aan de muur en steekt er dus een beetje uit. Als uw dartbord in een kast is gemonteerd kan het verschil in afstand aanzienlijk zijn.

Wat is de beste manier om een dartbord op te hangen?

Dartborden worden op een hoogte van 5' 8" vanaf de grond gemonteerd. Deze afstand wordt gemeten van het midden van het bord zelf tot de grond. De meeste kwaliteitsborden hebben een ring in het midden achteraan het bord om het berekenen van de afstand relatief eenvoudig te maken. Meet gewoon de hoogte en markeer de muur. Je bent nu klaar om het bord te monteren.

De meeste dartborden worden gemonteerd met behulp van een montagebeugel. De beugel bevestig je aan de muur op de positie van je markering. Het bord wordt dan vastgeschroefd aan de beugel. Als uw dartbord is voorzien van een ophangdraad in plaats van een montagebeugel, meet dan de afstand van het midden van het bord tot de draad en tel die afstand op bij de vereiste 5' 8" voor de juiste montage.

Dartbord Opties

Een traditioneel dartbord is ontworpen voor gebruik met staal getipte of scherpe darts. Deze borden zijn gemaakt met vezels om de darts naar het bord te leiden en ze stevig vast te houden. Deze vezels voorkomen ricocheting darts. De meeste borden in bars en pubs zijn van dit type.

Sommige dartborden zijn elektronisch en zelfscorend. Met een elektronisch dartbord wordt de score na elk schot bijgewerkt, waardoor de competitieve sfeer toeneemt. Deze verhoogde concurrentie vereist een verhoogde investering als elektronische dartborden zijn typisch duurder dan de traditionele vezel borden.

Als u bezorgd bent over de veiligheid of wilt dat uw dartbord geschikt is voor zelfs de kleinere kinderen in uw huis, kunt u kiezen voor een magnetisch of soft tip dartbord. Magnetische dartborden gebruiken magneten in zowel de dartpijlen als het bord zelf. De dartpijlen met stompe punten blijven aan het bord kleven zonder gevaar voor beschadiging van muren of personen. Soft tip dartpijlen gebruiken vezels vergelijkbaar met klittenband en hechten zich zacht aan het bord zelf.

Het toevoegen van een dartbord aan uw speelkamer is een relatief goedkope manier om het plezier van de hele groep te verhogen. Kies de grootte, stijl en het ontwerp dat u het meest aanspreekt. U zult blij zijn met het resultaat.