Wanneer een biljartlaken vervangen

De meeste biljarttafels zijn gemaakt van leisteen, een bijna onverwoestbaar materiaal dat tientallen jaren kan meegaan. Het doek dat de biljarttafel bedekt, gaat echter niet eeuwig mee. Hoewel het bij normaal thuisgebruik meer dan een decennium mee kan gaan, zal het uiteindelijk vervangen moeten worden. Net zoals Astroturf op een voetbalveld na verloop van tijd slijt, slijt biljarttafelvilt met gebruik en ouderdom.

Hoewel het moeilijk kan zijn om alleen op het zicht te zien of een doek aan vervanging toe is, kan het helpen om met je vingers over het oppervlak te glijden. Als het doek borstelig aanvoelt, zoals baardstoppels, of als het gemakkelijk is om pluizen van de tafel te plukken, dan is het tijd om aan vervanging te denken. Overweeg ook een vervanging als het vilt op de druk van uw hand reageert met beweging of torderen. Bij het vervangen van biljarttafelkleed gebruikt u best een merk van hoge kwaliteit zoals Strachan, Matrix, Hainsworth of Eddie Charlton.

Als het biljartlaken beschadigd is door gemiste schoten - d.w.z. de keu mist de bal en maakt krassen op de tafel - is een volledige vervanging van het vilt misschien niet nodig. De eerste stap zou zijn om pooltafelreiniger van een professionele biljartwinkel te kopen, en het gebied schoon te maken om alle sporen te verwijderen. Als er kleine gaatjes in het doek zitten, zijn er patchkits beschikbaar om ze te repareren, hoewel alle patches naden achterlaten die het spelen kunnen belemmeren.

De beste manier om uw biljarttafel doek te onderhouden is om het afgedekt te houden wanneer het niet in gebruik is, en het schoon te houden. Het is ook een goed idee om te proberen veel jump shots of trick shots te vermijden, aangezien deze het vilt kunnen pletten en het nooit volledig herstelt.